Ta kontroll över dina AWS-kostnader

Att använda molntjänster från AWS bidrar till bättre flexibilitet, skalbarhet och effektivitet. Det är en gynnsam möjliggörare för innovation och bidrar dessutom ofta till förbättrad säkerhet. Så medan fördelarna är tydliga, är det också viktigt att ha i åtanke att tjänsterna behöver vara implementerade på ett strukturerat sätt och utifrån informerade beslut, för att säkerställa att nyttan väger ut investeringarna.

I en rapport släppt av Radar Ecosystem Specialists* har ett antal företag deltagit i intervjuer kring deras användning av molntjänster från AWS. Och en faktor undersöks särskilt: AWS-kostnader.

Av de tillfrågade företaget anger endast 22 % att deras AWS-kostnader hålls inom budget och inte mindre än 96 % rapporterar att de tror sig kunna spara pengar på att optimera deras arkitektur. Vidare anger nästintill samtliga företag att de upplever svårigheter när det kommer till att monitorera utgifter som rör AWS — vilket också är en anledning till att övertrasserade budgetar är så pass vanligt förekommande. Man har helt enkelt svårt att hålla koll på utgifter, orsakat av exempelvis en rörig konfiguration.

Läs mer: Norska Tise sänker kostnader med 45% på delar av deras AWS-arkitektur

För att ta full kontroll över AWS-kostnader krävs att man har rätt verktyg för att planera och mäta sina molntjänster — men också att arkitekturen är välstrukturerad i sig själv. Man kan antingen ge sig på att optimera produktionssättningen på egen hand, men då det kan vara utmanande, kan det även vara en god idé att ta hjälp av AWS-experter som är vana att effektivt och precist identifiera förbättringspotential i molnarktikturer. Och för att kunna applicera lämpliga medel för att monitorera, kontrollera och budgetera sina AWS-utgifter är det rekommenderat att funktioner för detta byggs in direkt i arkitekturen, varpå erfarenhet vägen till framgång.

Kontakta oss om du vill lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig få kontroll på dina AWS-kostnader.

Är du intresserad av att boka ett möte med oss? Kontakta oss eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

More insights

Kontakta oss idag!

Är du redo att komma iväg på din AWS-resa? Vi ser fram emot att prata vidare kring hur vi kan hjälpa ditt företag främja innovationskraften.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.