Safello säkrar långsiktig compliance och effektivitet i deras molnarkitektur

Svenska Safello är ett fin-techbolag som strävar mot att göra kryptovalutor tillgängligt för alla. Deras tjänst möjliggör för användare att växla till kryptovalutor och använda dem för vardagliga transaktioner i tjänster såsom Swish eller Bankgiro. Tjänsten utgår till stor del från att leverera hög säkerhet och det är därför avgörande att se till att samtliga delar av Safellos verksamhet följer den filosofin — och där är AWS-arkitekturen inget undantag.

Safello har fattat det strategiska beslutet att nyttja hela sin AWS-portfölj i AWS Europe (Stockholm) Region och Buzzcloud fick förtroendet att stödja dem under migrationen. Tyngdpunkten har legat på att skapa en ännu säkrare, effektivare och mer tillgänglig infrastruktur för en redan innovativ aktör.

”Det är ett nöje att samarbeta med ett företag som redan är långt gångna med teknisk drivkraft och innovation — så vi istället kan fokusera på att finjustera AWS-lösningen. I det här projektet var fokus främst riktat mot att uppfylla säkerhetsmål men vi kunde också göra strukturella förbättringar och öka prestanda — och det är alltid kul när projekt är så gynnsamma som möjligt för våra kunder.” säger Ozan Yenidogan, Solutions Architect på Buzzcloud.

Läs mer: Norska Tise sänker kostnader med 45% på delar av deras AWS-arkitektur

Förutom de mest uppenbara fördelarna med att begränsa driften till Sverige – relaterad till användarintegritet – så finns mer att vinna för Safello i samband med migrering till AWS Stockholm Region. Den geografiska närheten leder till minskning av latens och gör den nästintill minimal. Dessutom är prislappen på infrastruktur lägre i Sverige än i Irland, vilket med tiden kommer att ha en betydande positiv påverkan på utgifter.

”Vi har kunnat göra detta migrationsprojekt gynnsamt från flera aspekter som alla ligger i linje med vår vision att göra kryptovalutor tillgängliga för alla — på ett säkert och kompatibelt sätt. Vårt samarbete med Buzzcloud har varit kanon och saker och ting går otroligt smidigt när vi kan luta oss mot deras expertis.” säger Niklas Lundback, Chief Product Officer på Safello.

Är du intresserad av att boka ett möte med oss? Kontakta oss eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

More insights

Kontakta oss idag!

Är du redo att komma iväg på din AWS-resa? Vi ser fram emot att prata vidare kring hur vi kan hjälpa ditt företag främja innovationskraften.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.