Internetstiftelsen migrerar till AWS – en framgångssaga

De senaste månaderna har Buzzcloud arbetat med det spännande uppdraget att designa en AWS-lösning till Internetstiftelsen som en del av deras infrastruktur. Internetstiftelsen ansvarar för att bibehålla en säker internetinfrastruktur i Sverige och hanterar bland annat toppdomänerna .se och .nu, något som inte bara ställer krav på god GDPR-kompatibilitet utan innebär även ett solitt juridisk ramverk att förhålla sig till.

Internet växer per sekund, vilket märks inte minst för en organisation som Internetstiftelsen som har full insikt i internets generella mående i Sverige. Tjänsterna som de erbjuder ställer krav på pålitlighet, tillförlitlighet och kapacitet att anpassa sig i en föränderlig miljö. Det är dessa förhållanden som har satt ribban för hur vi har arbetat med molnarkitekturen. Vi har designat en lösning som levererar hög tillgänglighet, säkerhet och skalbarhet.

Vi har byggt lösningen över tre tillgänglighetszoner med failover i ytterligare en region. Buzzcloud har lett projektet och har tillsammans med ett DevOps-team om 30+ teammedlemmar åstadkommit signifikanta förbättringar såsom kortare releasecykler, en pålitlig continuous delivery och förbättrad säkerhet, för att nämna några. Så vad är en kort releasecykel? I det här fallet har vi kortat tidsåtgången för en release från 3 månader till timmar, vilket i praktiken innebär tiden från kod klar till kod i produktion. Det förbättrar inte bara produktivitet och effektivitet utan främjar också innovationskraft. Det är det som är Buzzclouds syfte.

Torbjörn Carlsson, COO på Internetstiftelsen säger såhär om projektet:

“Projektet initierades för att produktionssätta nästa generations affärsdomänsapplikation inom vilket både en ny infrastruktur och en ny applikation ryms. Under det här lyckade projektets gång har dock fler influenser gynnat oss, såsom förändringar i vårt sätt att arbeta. Numera arbetar vi mycket mer integrerat mellan operations och utveckling och vi har markant kortare releasetider tack vare continuous integration och development. ”

Buzzcloud ser fram emot att ett fortsatt samarbete med Internetstiftelsen i att skapa ett mer innovativt internet för alla.

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen, www.internetstiftelsen.se, är en icke-vinstdrivande stiftelse som ansvarar för att underhålla en säker internetinfrastruktur i Sverige, inklusive toppdomänerna .se och .nu.

Vill du veta mer om hur vi kan bygga en AWS-lösning för ditt företag? Kontakta oss på

+46 8 23 45 00 eller maila oss info@76914-buzzcloudse.velumi.site.

Torbjörn Carlsson och Staffan Ljung

More insights

Kontakta oss idag!

Är du redo att komma iväg på din AWS-resa? Vi ser fram emot att prata vidare kring hur vi kan hjälpa ditt företag främja innovationskraften.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.