FirstVets resa till molnet – Buzzcloud bygger en molnarkitektur att växa i

FirstVet är en digital plattform som erbjuder sina kunder veterinärtjänster direkt i mobilen. FirstVet har i sin nuvarande form funnits i tre år och erbjuder videosamtal, telefonsamtal och skriftlig rådgivning för sina kunder och deras små vänner. Deras 100 veterinärer genomför i dagsläget fler än 10 000 vårdsamtal i månaden inom Skandinavien och tjänsten har över 100 000 registrerade användare. Och de växer så det knakar.

Buzzcloud har hjälpt FirstVet bygga upp en molnarkitektur bestående till 100% av AWS. Fokus har legat vid skalbarhet, säkerhet och flexibilitet. FirstVets migrering är en resa som snart är helt i mål vilket ger dom en stabil IT-miljö att vidareutveckla och växa i under den spännande tid som bolaget står inför.

Vi har fram tills nu haft en ganska standardiserad serverlösning som säkert skulle fungerat bra ett tag till men vi valde ta ett större tag om vår IT-arkitektur för att bygga en ordentlig miljö att växa i. Migreringen har gått riktigt smidigt och vår verksamhet har fungerat som vanligt. Det är alltid komplext att integrera en egen plattform med tredjepartslösningar, så det är dom sista pusselbitarna att få på plats innan vi har en fullständig AWS-baserad molnarkitektur.” berättar Joakim Widigs, co-founder och CTO på FirstVet.

FirstVet står inför lanseringar i både Norge och Storbritannien vilket kommer ställa höga krav på skalbarhet, flexibilitet och en förmåga att anpassa sig till olika länders unika krav.

Skalbarheten är väldigt viktig för oss. Den första april lanserar vi i Storbritannien, där vi lyder under lagstiftning som innebär att tjänsten måste finnas tillgänglig dygnet runt. Det ställer krav på oss både gällande skalbarhet och tillgänglighet men också förmåga att hantera våra tjänster över flera tidszoner.“ fortsätter Joakim Widigs.

FirstVet har bland ett antal andra komponenter implementerat stöd för continuous integration och deploy pipeline. Buzzcloud har byggt de grundbultar som behövs för att ha ett bra utgångsläge för fortsatt expansion. När det kommer till utveckling av nya tekniska lösningar som ska implementeras i tjänsten har FirstVet en fullständig implementation av continuous deploy, vilket innebär att så fort det görs några förändringar i revisionshanteringen resulterar det i att den färdiga produkten finns tillgänglig, något som är en förutsättning för en innovativ aktör.

Innovation är väldigt viktigt för oss. Vi har hela tiden försökt hålla oss tekniskt i framkant och det planerar vi att göra framöver också. Vi ser inte vår applikation som färdig utan jobbar ständigt med att vidareutveckla den. Vi är relativt ensamma om att erbjuda den här typen av tjänst och därför är det jätteviktigt för oss att fortsätta vara det bästa alternativet för våra kunder. Då behöver vi också väldigt bra lösningar, och där har Buzzcloud varit till stor hjälp.” avslutar Joakim Widigs.

Läs om oss i IT-kanalen

Vill du veta mer om vad vi kan göra för din molnresa? Kontakta oss direkt eller fyll i formuläret nedan för att prenumera på våra utskick.

More insights

Kontakta oss idag!

Är du redo att komma iväg på din AWS-resa? Vi ser fram emot att prata vidare kring hur vi kan hjälpa ditt företag främja innovationskraften.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.