AWS ClearStart – en storsatsning på trygga molntjänster för offentlig sektor i Sverige

Integritet, säkerhet och trygghet är ledord när det kommer till datahantering för vilken organisationen som helst. Men synnerligen centrala är dessa begrepp när det handlar om organisationer inom offentlig sektor. Där innefattar datahantering ofta ett stort antal individer med uppgifter av känslig karaktär och det ställer förstås höga krav på hur data hanteras digitalt.

Länge har offentlig sektor haft begränsad förmåga att ta del av den innovationskraft och framåtsträvan som det innebär att hantera sin data med moderna och flexibla molntjänster. Det har främst berott på amerikansk lagstiftning och en oro över att känslig data både lämnar svensk mark och dessutom hypotetiskt skulle kunna tillgås av tredje part.

Läs mer: Norska Tise sänker kostnader med 45% på delar av deras AWS-arkitektur

På Buzzcloud ser vi mycker positivt på att AWS nu väljer att göra en storsatsning för att råda bot på den oron en gång för alla genom att tillgängliggöra publika molntjänster på ett integritetsskyddat och säkert sätt — även till verksamheter inom offentlig sektor. Sverige blir första land där ett sådant här program införs och det innefattar både sofistikerad kryptering och datalagring helt inom Sveriges gränser.

Sverige strävar efter att vara bäst i världen när det kommer till att använda digitaliseringens möjligheter. AWS ClearStart är en milstolpe i att möjliggöra för offentlig sektor att inkluderas i den digitala transformation som redan pågår i mer eller mindre samtliga branscher inom privat sektor i Sverige idag. Jag ser mycket positivt på att kunna hjälpa ännu fler organisationer på sin resa till molnet.” säger Håkan Björklund, styrelseordförande för Buzzcloud.

Programmet finns redan idag tillgängligt för omgående start i Sverige och du kan läsa mer om det här. Är du intresserad av att ta reda på vad Buzzcloud kan göra för ditt företags uppstart, användning eller optimering av innovativa molntjänster? Kontakta oss idag!

Är du intresserad av att boka ett möte med oss? Kontakta oss eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

More insights

Kontakta oss idag!

Är du redo att komma iväg på din AWS-resa? Vi ser fram emot att prata vidare kring hur vi kan hjälpa ditt företag främja innovationskraften.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.