AWS bygger vindkraftverk i Sverige

Amazon Web Services har valt att etablera en vindkraftspark i Sverige som en del i processen att generera förnybar energi till deras globala infrastruktur. De utlovar att deras datacenter placerade i Sverige kommer att drivas helt och hållet av grön el. Vindkraftparken är planerad att tas i bruk år 2020 och kommer vara placerad i Bäckhammar, Värmland, Sverige. Amazon Web Services menar att parken kommer generera 91MW ström, alltså nog för att täcka samtlig elförbrukning i de svenska AWS datacentren.

Utöver vindkraftparken i Sverige etablerar AWS även parker både på Irland och i USA som en del av projektet att på global nivå driva sin molfabrik på fossilfritt producerad el. Projektet kommer allt som allt att generera över 229MW el.

Buzzcloud välkomnar initiativet som en viktig milstolpe i arbetet mot en ny grön generation datahallar.

Vill du veta mer om vad vi kan göra för din molnresa? Kontakta oss direkt eller fyll i formuläret nedan för att prenumera på våra utskick.

More insights

Kontakta oss idag!

Är du redo att komma iväg på din AWS-resa? Vi ser fram emot att prata vidare kring hur vi kan hjälpa ditt företag främja innovationskraften.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.