skip to Main Content
Nyheter
Safello säkrar långsiktig compliance och effektivitet i deras molnarkitektur

Svenska Safello är ett fin-techbolag som strävar mot att göra kryptovalutor tillgängligt för alla. Deras tjänst möjliggör för användare att växla till kryptovalutor och använda dem för vardagliga transaktioner i tjänster såsom Swish eller Bankgiro. Tjänsten utgår till stor del från att leverera hög säkerhet och det är därför avgörande att se till att samtliga delar av Safellos verksamhet följer den filosofin — och där är AWS-arkitekturen inget undantag.

Safello har fattat det strategiska beslutet att nyttja hela sin AWS-portfölj i AWS Europe (Stockholm) Region och Buzzcloud fick förtroendet att stödja dem under migrationen. Tyngdpunkten har legat på att skapa en ännu säkrare, effektivare och mer tillgänglig infrastruktur för en redan innovativ aktör.

”Det är ett nöje att samarbeta med ett företag som redan är långt gångna med teknisk drivkraft och innovation — så vi istället kan fokusera på att finjustera AWS-lösningen. I det här projektet var fokus främst riktat mot att uppfylla säkerhetsmål men vi kunde också göra strukturella förbättringar och öka prestanda — och det är alltid kul när projekt är så gynnsamma som möjligt för våra kunder.” säger Ozan Yenidogan, Solutions Architect på Buzzcloud.

Förutom de mest uppenbara fördelarna med att begränsa driften till Sverige – relaterad till användarintegritet – så finns mer att vinna för Safello i samband med migrering till AWS Stockholm Region. Den geografiska närheten leder till minskning av latens och gör den nästintill minimal. Dessutom är prislappen på infrastruktur lägre i Sverige än i Irland, vilket med tiden kommer att ha en betydande positiv påverkan på utgifter.

”Vi har kunnat göra detta migrationsprojekt gynnsamt från flera aspekter som alla ligger i linje med vår vision att göra kryptovalutor tillgängliga för alla — på ett säkert och kompatibelt sätt. Vårt samarbete med Buzzcloud har varit kanon och saker och ting går otroligt smidigt när vi kan luta oss mot deras expertis.” säger Niklas Lundback, Chief Product Officer på Safello.

Är du intresserad av att boka ett möte med oss? Kontakta oss eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.

* indicates required

We'll be in touch with updates, marketing and invites.

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Back To Top